Проект "Творчески подходи в образователните занимания за устойчиво потребление на ресурсите"

Резултати

Презентация с резултатите от проекта можете да изтеглите от тук.

***

Впечатления от участниците в семинарите по проекта.

Не съм предполагала, че от „боклуци“ могат да се направят такива красиви неща … Вече се замислям какво би могло да се направи от поредния „боклук“. Материалът бе подбран много креативно и интелигентно. Много добре бяха балансирани игри за раздвижване и беседи. Поздравления!“

С поздрав: П. Марковска

***

Благодаря Ви, за включването ми в  семинарите по проект „Творчески подходи в образователните занимания за устойчиво потребление на ресурсите“. За пръв път попаднах на такъв вид семинар – разтоварващ, дискутиращ, даващ възможност за споделяне на знания и умения, релаксиращ същевременно и обучаващ! Предоставената възможност под формата на дискусия да се запознаем с вида и същността на проекта е най-добрия вариант за трайно запазване в съзнанието ни, същевременно дава възможност за използване на споделен опит в сферата на образованието и други подобни форми на обучение.“

***

Преди да започна с моите впечатления от семинарите проведени в с. Арда искам да  изкажа огромна благодарност на ръководителите по проект „Творчески подходи в образователните занимания за устойчиво потребление на ресурсите“.Тяхната покана за участието ми в семинарите беше изненадваща за мен и много ме зарадва.

Въпреки, че семинарите се провеждаха през уикенда те не ни отегчиха, а напротив – заредиха ни с положително изживяване и полезно прекарване на почивните дни.

Запознах се с много нови хора, които без притеснение споделяха за своя професионален и личен опит. Научих много нови неща, които ще бъдат полезни за мен и за ЦДГ „Русалка“ – за „Изграждане на капацитет за обучение по темата устойчиво развитие и развитие на мрежи и междусекторни партньорства, посветени на опазването на околната среда и устойчивото развитие“, както и „Запознаване в дълбочина с темите за намаляване ,повторно използване и рециклиране на ресурси“. Дори една от презентациите „Работа в екип“ вече беше включена във вътрешно квалификационна форма в ЦДГ „Русалка“с.Търън. Имам намерение да запозная персонала на детската градина  със всички  презентации предоставени ни от организаторите на проекта.

Това, което най-много ме впечатли беше нашата лекторка Зорица Ставрева и начина по който беше подготвила всичко за да се чувстваме приятно и спокойно. Подготвените от нея игри и занимания сближиха максимално всички участници в семинарите и всеки вече знае достатъчно много за останалите от групата.

Емилия Чаушева – Директор на ЦДГ „Русалка”- с. Търън

***

Здравейте Сдружение ЕКОГРАФ,

радвам се че съм част от този проект, за себе си мога да кажа чувствах се прекрасно през цялото време. Много ми харесаха начините за релакс и концентрация, открих за себе си че мога да предавам енергията на ръцете си на хора около мен, научих че всяка една работа вършена със сърце носи много добри резултати и най-важното общият ни дом – Земята трябва да бъде, в името на децата ни. Много от игрите се опитвам да прилагам при 5-6 годишните деца – някъде се получава някъде не, но вярвам, че докато има хора като вас и човечеството ще оцелее.

Благодаря ви – очаквам и следващата покана.

***

Здравейте!

Все още сме под въздействието на положителните емоции от проведения семинар.

Вече се замисляме преди да си купим нови ,,вещи’’- дали имаме нужда от тях или задоволяваме ,,вещоманията‘’си. Научихме се да използваме по-рационално ,,боклука’’ и у дома и в детската градина. Направихме първи стъпки в рециклирането на хартията и изработихме картички за мама. Събудихме въображението си за ново творческо приложение на отпадъците. Разбрахме колко важно е да работим и  в екип, за което допринесоха и вашите практически упражнения.

Благодарим Ви отново! До нови срещи!“

***

Здравейте, радвам се да споделя своите впечатления от обучението! Добрата организация и избор на място, както и използваните интерактивни методи, създадоха много позитивна атмосфера на общуване, споделяне и обогатяване на знанията за екологични възможности в ежедневието. 

Впечатлена съм от атмосферата на мотивация за един екосъобразен живот. За себе си промених нагласата към използване на по малко опаковки и се старая да го превърна в начин на живот.

Цонка Дурева

***

Темата на семинара е много актуална за нас учителите, които сме главни проводници от глобалните проблемите към децата. Лекциите бяха много интересно и систематично поднесени на аудиторията. Харесахме добрите практики, които бяхте издирили и описали (за нас така са лесно приложими в  работа ни).
Забавната, игрова част по време на семинара бе полезна както за сплотяване на екипа така и за дейностите ни с нашите ученици.

Логистиката: много добре организирана.

Радка Георгиева и Николина Георгиева